SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/004 | 3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán utca 7.

Intézmény logo

Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Projektek

NYELVKALAND ME EFOP-3.2.14-17-2017-00005

Nyelvkalandoztunk!

Iskolánk tanulói és nyelvszakos tanárai 6 féléven keresztül vehettek részt a Miskolci Egyetemmel közösen egy nagy kalandban.
(A projekt címe: „NYELVKALAND ME”. A projekt azonosítószáma: EFOP-3.2.14-17-2017-00005.)

A kalandozások során iskolánk közel 200 tanulója, a Miskolci Egyetem 10 angol/ német szakos hallgatója, valamint a Bláthy nyelvtanárai a Miskolci Egyetem oktatóival közösen egy célért dolgoztak: megmutatni és megtapasztalni, hogy a tanulás, és ezen belül a nyelvtanulás is, élmény lehet. A XXI. század diákjai más igényekkel, más háttérrel érkeznek az iskolába. Nekünk, tanároknak az a feladatunk, hogy nyitott, kreatív, jó problémamegoldó képességgel rendelkező emberekké váljanak tanítványaink, és ehhez a tantárgyi tudást más szemléttel, más módszertannal kell közvetítenünk, feldolgoznunk az órai munka során. Az élménypedagógia ehhez adott segítséget.

A 3 év során az Egyetem hallgatói tartottak diákjainak délutáni foglalkozásokat, és minden félévben egy alkalommal Élménynapon vehettünk részt az Egyetemen. Ezek a napok, az Egyetem bemutatása, a színes programok, a finom ebéd mind-mind nagy élményt jelentettek tanulóinknak.

A hallgatók taníthattak és tanulhattak valódi iskolai környezetben.

A diákok korban hozzájuk közel álló fiataloktól tanulhatták a választott nyelvet, kötetlen légkörben, élményekkel teli feladatokon keresztül.

Mi, nyelvtanárok is sokat tanultunk a hallgatóktól és az Egyetem által szervezett módszertani képzéseken az Egyetem tanáraitól.  

A Nyelvkalandnak, a mi közös kalandozásunknak tehát mindannyian nyertesei voltunk.

A program sokat segített abban, hogy tanulóink motiváltan, jó kedvvel tanulják az idegen nyelvet és magabiztos nyelvtudással rendelkezzenek. 

Velenyákné Vanta Anna
koordinátor


Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum

3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán utca 7.

Telefon: +36 46 505 290

E-mail: titkarsag_blathy@miskolci-szc.hu

OM azonosító: 203060/004

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001290/2015


2024Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum