SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/004 | 3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán út 7.

Intézmény logo

Miskolci Szakképzési Centrum Bláthy Ottó Villamosipari Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA E-NAPLÓ

Hírek


Sep 24, 2021


Admin

  CSACSIAVATÓ 2021.09.17.

  Alig vártuk a napot, ami végre nem a tanulásról és nem a vírusról szól...

  CSACSIAVATÓ 2021.09.17.

  Alig vártuk a napot, ami végre nem a tanulásról és nem a vírusról szól. A tanév elején megszereztük az idei Csacsiavató szervezésének jogát. Azért fogalmazok így, mert tavaly nekünk nem volt Csacsiavatónk a vírushelyzet miatt, így győztes osztály sem volt, aki a szokásoknak megfelelően a győzelemmel együtt a következő évi Csacsiavató szervezésének jogát is elnyerte volna. Azért jelentkeztem a feladatra, hogy osztályom tanulói, legalább szervezőként részt vehessenek a rendezvényen.

  Nagy volt a lelkesedés, a rengeteg ötletből végül 20 feladatot állítottunk össze a Csacsiknak. Ezek között voltak olyanok, amelyekre előre készülhettek a csapatok, mint a csapatzászló készítése, csapatinduló, csacsitánc, homokvár tervezése és kötelező olvasmányként a Bláthy 60 éves jubileumi évkönyvének tanulmányozása. Izgatottan vártuk a péntek reggelt, az időjárás azonban nem volt kegyes hozzánk, esett az eső. Hála az online oktatás tapasztalatainak nem estünk kétségbe, hanem sebtében csináltunk egy Csacsi tantermet a Classroom felületen az osztályok számára és némi késéssel ugyan, de megkezdtük az online Csacsiavatót! A csapatok mellé rendelt 10. C osztályos mentorok feladata volt a csapatok tantermében a kiadott feladatok teljesítésének értékelése. A forgatókönyvtől eltérően előre hoztuk azokat a feladatokat, amelyek lebonyolítása a tanteremben is megoldható, mint az osztályfőnökök memória csatája, a zászlók, pólók értékelése, az öltöztető verseny és a Bláthy-kvíz. Közben az eső is elállt, így a további feladatokat, már az iskolai sportpályán oldották meg a csapatok. Nagy sikert aratott a csapatindulók és a csacsitánc bemutatása, a léggitár csata és elkezdődött a homokvárak építése is. Eközben a csapatok békaügetésben, furik versenyen, kerékpár szlalom versenyen, fociban és kötélhúzásban mérték össze erejüket.

  A szoros versenyt végül a 9.B osztály nyerte meg 171 pontos eredménnyel. Az eredményhirdetés után a csacsik fogadalmat tettek, majd Velenyák János Igazgató Úr bláthys diákká avatta őket. Rendhagyó eseménye volt a Csacsiavatónak, hogy kérésemre Igazgató Úr a szervező 10.C osztály tanulóit is bláthys diákká avatta.

  Köszönöm a szervező munkát a kilencedikes osztályfőnököknek: Mahalek Jánosnak (9.A), Bagány Máténak (9.B), Montovay Péternek (9.C) és Csidey Adriennének (9.D) valamint a 10.C osztály szervező csapatának!

  Vincze Judit

  a 10.C osztályfőnöke

   

  A Csacsiavató képekben …

   

  GALÉRIA

  CSACSIAVATÓ 2021.09.17.

  csacsi-21-1.jpg
  csacsi-21-2.jpg
  csacsi-21-3.jpg
  csacsi-21-4.jpg
  csacsi-21-5.jpg
  csacsi-21-6.jpg
  csacsi-21-7.jpg
  csacsi-21-8.jpg
  csacsi-21-9.jpg
  csacsi-21-10.jpg
  csacsi-21-11.jpg
  csacsi-21-12.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Tehetséggondozók kitüntetése

  Tehetséggondozók kitüntetése

  Oktatóinkat tehetséggondozó díjakkal jutalmazta a Miskolci Szakképzési Centrum.

  Aug 16, 2021


  Bagány Máté

  ÁSZÉV országos döntőseink

  ÁSZÉV országos döntőseink

  ÁSZÉV eredmények

  Aug 16, 2021


  Bagány Máté

  Zrínyi Ilona Matematika Verseny

  Zrínyi Ilona Matematika Verseny

  Iskolánkban két tanulója Paszta Máté és Vass Kende Máté hozták el a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei I. és II. helyét.

  Aug 16, 2021


  Bagány Máté


  Partnereink

  SZC logo

  Miskolci Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Miskolci Szakképzési Centrum Bláthy Ottó Villamosipari Technikum

    3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán út 7.

   • Telefon: +36 46 505 290

    E-mail: titkarsag_blathy@miskolci-szc.hu

    OM azonosító: 203060/004

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001290/2015


   2021Miskolci Szakképzési Centrum Bláthy Ottó Villamosipari Technikum